css3menu.com

 DRIELANDEN-WEDSTRIJD BELGIË – DUITSLAND – NEDERLAND ! ! !

op zondag 21 april 2024 in Nijmegen.


In de 80’er en 90’er jaren werd er elk jaar een landenwedstrijd georganiseerd. In eerste instantie tussen België en Nederland en later sloot ook Duitsland zich hierbij aan. Deze wedstrijd vond afwisselend plaats in de genoemde landen, het waren sportieve, gezellige en leerzame dagen.
Vanuit de Duitse club (Landesgruppe NRW) kwam de vraag om deze activiteit opnieuw in het leven te roepen, en hebben wij besloten een poging te wagen, weliswaar met ietwat andere regels dan destijds maar de tijden zijn nu eenmaal veranderd en ook wij gaan mee in veranderingen.
Nederland bijt de spits af en wij zijn blij dat zowel de Belgische alsook de Duitse Sint Bernard Club er erg enthousiast over zijn. Uiteraard wordt het in 2024 een proef, en naar wij hopen, zeker een succes dat navolging verdient.

Wanneer en waar vindt deze Drielanden-wedstrijd plaats?
Op zondag 21 april 2024 op het terrein van de KC Nijmegen (een buitenlocatie), Elshofweg 10, 6533 KH Nijmegen. Deze locatie is voorzien van een gezellige kantine waar u, tegen betaling, iets te eten en te drinken kunt nuttigen. Er is ruim voldoende mogelijkheid om uw auto te parkeren.
De clubwinkels zijn aanwezig, er wordt een tombola gehouden en wij maken er een gezellige dag van.

Wat is de bedoeling?
De ingeschreven honden worden gekeurd door drie keurmeesters: voor Nederland mevrouw Mirjam Winkens, voor Duitsland de heer Peter Wiebauer, en voor België de heer Bas Bosch.
Iedere ingeschreven hond wordt voorgesteld aan elke keurmeester, krijgt een geschreven keurrapport en van drie keurmeesters een punt. Die punten worden later opgeteld en, bij een gelijk aantal punten, dienen de keurmeesters het eens te worden over welke hond de beste is.
Zo komen wij (van elke haarvariëteit) tot een beste baby, beste puppy, beste jeugdhond, beste veteraan, beste korthaar reu, beste korthaar teef, beste langhaar reu, beste langhaar teef en uiteindelijk tot een winnaar van de dag.
Het land dat de meeste punten behaald is uiteraard het winnende land!

Wie mag deelnemen?
De inschrijving staat open voor alle Sint Bernards in de leeftijd vanaf 3 maanden (mensen die met hun pup vanuit België of Duitsland komen, dienen wel rekening te houden met de 15-weken regeling!!!) Sint Bernards met een definitieve kampioenstitel mogen NIET aan de keuringen deelnemen, voor deze honden bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de kampioenenparade.
Mensen die in België woonachtig zijn nemen deel voor de Belgische Sint Bernard Club;
Mensen die in Duitsland woonachtig zijn nemen deel voor de St. Bernhards-Klub e.V;
Mensen die in Nederland woonachtig zijn nemen deel voor de Hollandsche Sint Bernard Club.
Voor de deelnemers uit België en Duitsland is de volgende wettelijke bepaling van toepassing: uw Sint Bernard mag alleen over de grens met een geldige Rabiës-enting!
Ook niet-leden zijn van harte welkom, doe gewoon een keer mee en kijk hoe gezellig het is!

Voor de kosten hoeft u het niet te laten de inschrijving kost 25,00 per hond, vanaf de 2e hond van dezelfde eigenaar kost het € 20,00.
Elke exposant ontvangt een leuk aandenken aan deze dag, en voor de winnaars zijn er uiteraard mooie prijzen te winnen!

Bij voldoende belangstelling zal er ook een kind/hond/show plaatsvinden. De inschrijving hiervoor is gratis en de kinderen mogen deelnemen t/m de leeftijd van 12 jaar.
Wilt u graag meer informatie over dit leuk evenement, neem dan contact op met het secretariaat.

Het inschrijfformulier vindt u hier
De inschrijvingen sluiten op 7 april 2024!
Wilt of kunt u niet online inschrijven dan vraag een inschrijfformulier aan bij het secretariaat quadromacho@planet.nl , wij sturen het u dan per email of per post toe.

De organiserende vereniging zou het erg op prijs stellen als er mensen zijn die een advertentie in de catalogus willen plaatsen. Ook hiermee zijn we zeker niet duur! De kosten bedragen € 15,00 voor een hele pagina en € 10,00 voor een halve pagina.

Wij hopen uiteraard velen van u welkom te mogen heten op 21 april 2024 in Nijmegen!

Namens de organisatie,

Myriam Nelissen-Franssen
Secr. Hollandsche Sint Bernard Club
Telefoon 043-364 3867naar top